Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.

Møterommet som sparer miljøet

Avanserte løsninger for videokonferanse har tradisjonelt kun vært forbeholdt større og solide bedrifter. I tillegg har mange systemer vært proprietære og kun hatt muligheten til å snakke med hverandre.
I 2016 ser dette helt annerledes ut. Med skybaserte løsninger og frafall av proprietær teknologi er videokonferanse nå oppnåelig for alle. Investeringskostnaden er lav, selv for systemer i skikkelig HD kvalitet og god lyd. Om man benytter Skype for Business, Acano eller fler, så snakker de sammen og hardware som kamera, mikrofon og høyttalere kan benyttes om hverandre om de er laget for formålet.Just as simple as that

Hvordan sparer vi så miljøet med slike løsninger? Når effektive og gode møterom med videokonferanse er allemannseie reiser vi mindre. Vi sparer tid, slitasje på veier med svevestøv og ikke minst store mengder av drivstoff fra bil og fly. Et godt møterom er miljøvennlig – just as simple as that!

Her kan du lese om møterommet som bare fungerer!
 

Tips til det perfekte møterommet

At det virker – er første bud og minste krav til et møterom. Dette er dessverre ikke en selvfølge da dette avhenger av så mange faktorer. Alt fra kravspesifikasjon til design, valg av utstyr, valg av installatør og selve installasjonen. Og tilslutt skal vi heller ikke glemme brukeren som en feilkilde.

Vårt beste råd er ¨keep it simple¨. Fortell en designer hva ditt behov er og hva den primære bruken innebærer. Ikke la deg forføre av fasiliteter som høres kjekt ut, men kanskje ikke gir deg reel nytte i den daglige bruk.
 

Enkelt i bruk

Brukergrensesnittet er en stor fallgruve da det ofte er ganske komplisert å gjøre det enkelt. Et møterom som brukes av flere skal være intuitivt i bruk. Trykk på en knapp for PÅ og en knapp for AV. Et kontrollpanel skal ikke kreve noen form for brukeropplæring – det er benchmarkingen for et godt kontrollpanel.

Kontrollsystem med touchskjerm kostet tidligere en liten formue, i dag ser dette heldigvis annerledes ut slik at det ikke er noen grunn til å ikke inkludere dette for enkel og intuitiv bruk.
De aller enkleste møterom utstyres kun med en skjerm og en autoswitch for tilkobling. Et slikt rom har klare begrensninger, men er akkurat passe for noen.
 

Tilkobling for visning - trådløst eller med kabel?

Normalen er et virvar av løse kabler i floker, uten system, uten merking og med mangler av de rette adaptere og overganger. Det benyttes enorme mengder av bortkastet tid hver eneste dag bare på grunn av dette.

Overgangen til trådløs tilkobling har ikke vært smertefri, men det det finnes nå gode løsninger for dette på markedet. Trådløst er i tiden for alle våre bærbare personlige enheter og må prioriteres med en skikkelig løsning. VIA fra Kramer er en slik løsning som fungerer veldig godt.- ViaPad trådløs tilkobling. ¨Ta på¨ Touch-knappen og bildet ditt vises på skjermen.

Samtidig er det slik at noen av sikkerhetsmessige grunner ikke har rettigheter for trådløs kommunikasjon slik at kabeltilkobling må være tilgjengelig. En digitalkabel for HDMI med adapter for Displayport og en analogkabel med VGA og lyd er nok for de aller fleste møterom.

Husk å merke kablene logisk, ikke med tekniske fremmedord, men med farge eller tall som gjenkjennes enkelt i kontrollpanelet.
 

Samhandling for effektive møter

Møterommets teknologi skal være en motivator til engasjement og ikke en bremsekloss med bortkastet tid. Møterommet skal være et sted hvor man møtes og får ting gjort.

Øyvind og Borgar snakker om VIA konseptet for møterom - se video her!

Dagens løsninger og teknologi tillater samhandling der og da i møtet. Dette er tidsbesparende, engasjerende og effektivt i form av korrekt informasjonsflyt og bedre utgangspunkt for individuelle oppgaver i etterkant.
Gode løsninger for samhandling gir mulighet for flere å arbeide i samme dokument samtidig - under møtet. Dette da også på tvers av ulike lokasjoner i sanntid.
 

  • VIA fra Kramer gir gode muligheter for multivisning, samhandling og fildeling der og da.
  • Epiphan Pearl lar deg gjøre opptak av møtet, styre avvikling og streame til internett.
     

Videokonferanse = sparte kostnader

Med dagens løsninger for videokonferanse og prisnivå på dette skal det ikke store fantasien til for å se nytten av en slik investering. Et møte eller to med reisekostnad så er dette spart inn.
De fleste systemer er i dag skybaserte, velg en løsning tilpasset ønsket sikkerhet og fleksibel bruk. Det finnes systemer med fast abonnement og gratistjenester som Skype for dette.

For et velfungerende videokonferansesystem må man sørge for en stabil og god internettlinje. Et skikkelig kamera med god lyddel sørger for nærhet og naturlighet. Ansiktsuttrykk er en viktig del av kommunikasjon som gjør at det frister til hyppig bruk med påfølgende sparte kostnader.- VDO360 har lagt all sin energi i utvikling av videokonferanse kameraer i HD kvalitet og gode funksjoner. Dette paketerer de med noen av de beste mikrofonene på markedet med ekkokanselering.
 

Her er en løsning – litt teknisk prat

VIA Campus med VDO360 er en ypperlig kombinasjon for et effektivt og miljøvennlig møterom.

VIA er en hardware enhet i form av en møteroms PC som tillater trådløs tilkobling, multivisning og samhandling. I tillegg har den whiteboard funksjonalitet som egner seg godt sammen med en touchskjerm i møterommet.

Tilkoblingen mot skjerm for visning og presentasjon foregår enkelt via en enkel knapp – ViaPad – eller en applikasjon som kjøres på din medbragte enhet.
BYOD – Bring Your Own Device som kan være fra alle plattformer som PC, Mac, iOS eller Android.

VIA Campus tillater installasjon av applikasjoner i sitt eget brukergrensesnitt. Dette sammen med USB porter gjør oppgradering til videokonferanse med VDO360 til en lek. Systemet vil da fungere godt mot Skype, Acano, Pexip, GoTo Meeting med flere.

En prosjektor eller profesjonell skjerm fungerer som visningsflate med muligheter for autoswitch og kabeltilkoblinger. Dette både digitalt og analogt.

For at rommet skal være enkelt i bruk og ikke kreve opplæring, vil det være lurt å installere et kontrollpanel av typen K-Touch.
 


 

Ta kontakt med oss for design av ditt møterom, vi har forhandlere i hele Norge.