5 tips til en god kundeopplevelse

1. Intuitiv vareplassering

Intuitiv og enkel produktplassering slik at kunden finner det de leter etter. Hvis kundene ikke finner det de leter etter vil de forlate butikken og handle på nett eller hos konkurrenten.

2. Menneskelig interaksjon

Uten en positiv menneskelig interaksjon er det ingen grunn til å reise seg fra sofaen. En negativ opplevelse vil gjøre uendelig skade. Kunder forventer at betjeningen er tilgjengelig, kunnskapsrik, hjelpsom og vennlig. De bør forstå produktene og veilede kunden til den beste løsningen.

3. En tydelig målrettet profil 

Butikken må ha en tydelig målrettet profil, og kunder må forstå hva dette er. Butikker som ikke har en klar visjon taper salg fordi de ikke tiltrekker seg de riktige kundene. Kunder elsker å gå tilbake til en butikk som føles riktig for dem.

4. Attraktivt miljø

Butikken kan tiltrekke seg kunder ved å gjøre miljøet mer attraktivt. Detaljer som lukt, musikk/lyd og lys vil begeistre kundene. Dette vil appellere til kundens følelser og føre til en bedre kundeopplevelse.

5. Tilgjengelighet

Handleopplevelsen skal utføres raskt, effektivt og positivt, og med tillit fra kundens side. Det skal være enkelt å kjøpe og returnere produkter.

 

Musikk gir mersalg

Det er lett å sette fingeren på at betjeningen hadde manglende kunnskap eller at varen ikke var tilgjengelig. Et attraktivt miljø snakker indirekte til sansene våre.

De beste kundeopplevelsene får du når du finner det du leter etter og blir betjent av et hyggelig personale. Prikken over i'en settes når du ikke får satt fingeren på hva som appellerer. -Du bare vet at du vil fortsette å handle og komme igjen og igjen.

Vi tenker at god lyd er en viktig faktor som bidrar til et attraktivt miljø. I alle fall er det få ting som er så irriterende som å bli jagd ut av butikken fordi musikken går gjennom marg og bein, eller når det er trykkende stille og du vil skynde deg ut for ikke å være til bryderi.

SE MER FRA LOUD OF SWEDEN

SE FLERE NYHETER HER