Vi har åpent fra 07:00-16:00  (man-fre)

KVM løsning på turnè med A-ha

Ikke alt KVM-utstyr lever et A4 liv på skrivebordet sammen med kaffekopper og kulepenner.

I sommer var a-ha på verdensturné, og da keyboardist Erik Ljunggren trengte en løsning for å kunne styre to MacbookPro med lyder og samples henvendte han seg til Leteng.

Erik har to MacbookPro med identiske oppsett i en backup-løsning slik at hvis den ene faller ut tar den andre umiddelbart over. Disse er plassert i rack bak scenen og ute på scenen sitter Erik med to skjermer. Løsningen er basert på to KVM-ekstendere fra ICRON som overfører video og USB samt en KVM-switch for å kunne velge hvilken maskin har kontrollerer. Det ble laget en spesialkabel med bl.a. strøm og 2 x CAT 6 på trommel slik at det var enkelt å koble opp ved opp- og nedrigg.

En utfordring med oppsettet til Erik var at han ville ha muligheten til å ta med Macbooken til et stille rom før show for å gjøre forberedelser. Som mange sikkert har erfart er det ikke alltid at oppkobling går smertefritt. Dette er et scenario som absolutt ikke er ønskelig når det står 30 000 mennesker og venter på deg!

Vi satte derfor inn en HDMI emulator på hver skjermutgang på Macbooken slik at den hele tiden «trodde» at den var tilkoblet en ekstern skjerm. På denne måten omgikk vi en mulig feilkilde når Erik koblet seg på ekstenderen før konsertstart. 

Løsninger som dette krever kunnskap - og den finner du hos oss. 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.