En komplett guide til videostudio

Hvordan bygge et internt videostudio for resultater i broadcastkvalitet – hver gang

Lei av å stole på studioutleie, eksternt mannskap eller popup-oppsett for videoproduksjonen din? 

Et in-house studio er en flott løsning. Med et Pearl-system som din produksjonshub, kan du regne med profesjonelle resultater hver gang.

 

Fordeler

 

  • Lag enkelt innhold i broadcastkvalitet
  • Gjør videoproduksjon tilgjengelig på tvers av organisasjonen din
  • Spar tid med å laste opp filer automatisk.
  • Produser video fra hvor som helst med fjerntilgang og kontroll

Nøkkelen til de beste produksjoner er avanserte kameraer og profesjonelt lydutstyr. For å få mest mulig ut av studioet bør oppsettet også være enkelt å bruke for alle i bedriften din.

 

 

 

Produksjonssystem
Pearl-2 tilbyr avanserte funksjoner og prosessorkraft for å støtte de fleste applikasjonene for ditt interne videoproduksjonsstudio. For mindre produksjoner er Pearl Mini et utmerket alternativ. Pearl 2 sin berøringsskjerm er ideell for delt produksjonsrom.

Kameraer
Velg spesialbygde PTZ- eller studiokameraer for best resultat og minimalt med utfordringer. Sørg for at alle kameraer har en HDMI- eller SDI-utgang.
Belysning
Temperaturjusterbare LED-paneler kan balansere til naturlige lyskilder og oppnå en høy fargegjengivelsesindeks (CRI) for profesjonell videokvalitet.
 

Mikrofon(er)
Lyd av høy kvalitet er et "must" (XLR eller TRS). I en fast studio-oppsett er monterte cardioid- eller retningsbestemte mikrofoner best.
Lydmikser
Kontrollér og bland flere lydkilder, juster volum og tonekvalitet, og konvertér analoge og digitale kilder.


I tillegg til utstyret i studioet trenger du en plan. Ta i betraktning:


• Hva slags innhold du lager. For eksempel kan produktvideoer ha nytte av en dreieskive for 360-graders filming.
• Hvor mange deltakere vil være i studio på en gang. Dette vil påvirke kameraplassering, lyd, lys og andre elementer. Pass på at du har nok mikrofoner til alle.
• Hvilke andre kilder kan komme inn i produksjonene dine. Hvis den som skal presentere ønsker å dele skjermen sin, reservér en input eller to på produksjonssystemet ditt for dette.
Velg utstyr
Spesialbygde PTZ- eller studiokameraer er utmerkede valg her, og tilbyr video av høy kvalitet og et enkelt oppsett.
Sørg for at ethvert kamera du investerer i har en HDMI- eller SDI-utgang. For mer innsikt, sjekk ut bloggen vår "Kjøp et live-streaming kamera"
Lydmessig er monterte kardioide- eller retningsbestemte mikrofoner deelle for en fast plass. Bruk profesjonell lyd (XLR, TRS) for best resultat.
Velg plass
En annen nøkkelfaktor er å ta hensyn til er størrelsen på plassen. Velg et rom som er stort nok til å få plass til alt utstyret ditt, samtidig som det gir god belysning og dybdeskarphet.
Størrelsen, funksjonene og innholdet i studioet ditt vil også påvirke lyden. Gjør det du kan for å hindre at støy utenfor studioet kommer inn i produksjonen din, og bruk lyddempende paneler og akustiske tepper for å kontrollere ekko og etterklang. Se våre grunnleggende tips om lyd  for hvordan du kan sikre at videoene dine høres like bra ut som de ser ut.
Designe settet ditt
Styrk merkevarebyggingen din ved å velge rekvisitter, farger og skrifttyper som matcher merkevareidentiteten din. Pearls fullstendig tilpassede layoutredigering gjør det enkelt å lage fine og egendefinerte layouter.
 

 

Sikre stabilitet
Hvis du planlegger å produsere direkteinnhold, sørg for at alt produksjonsutstyr på rommet er koblet til et robust nettverk (en dedikert linje, hvis mulig). Sørg også for å sjekke med bedriftens IT-avdeling for å se om det er noen sikkerhetsprotokoller eller andre faktorer som kan påvirke produksjonen din.

Plassering av produksjonsteamet ditt
Hvor skal produksjonsteamet ditt sitte? I studio og utenfor kamera?
I et kontrollrom eller et tilstøtende kontor? Eller et helt annet sted? Epiphan Cloud lar deg få tilgang til og kontrollere Pearl-systemer fra hvor som helst det er en Internett-tilkobling. En ekstern produsent introduserer imidlertid behovet for en egen kommunikasjonskanal. For mer detaljerte tips, gå til bloggen vår på fjernproduksjon.

Hvordan kontrollere Pearl?

• Via Pearls innebygde skjerm for grunnleggende konfigurasjon, kontroll og live-switching
• Bruk det nettbaserte administrasjonspanelet for dypere konfigurasjon og kontroll
• Med Epiphan Live, et mobiloptimalisert grensesnitt ideelt for live-switching og overvåking på nettbrett eller i en nettleser
• Bruk av Epiphan Cloud for ekstern tilgang, konfigurasjon og kontroll


Hvilket alternativ som er best vil avhenge av hvor nær systemet produksjonsteam er. Hvis Pearl er i nærheten, kan den innebygde skjermen fungere som en sikkerhetsmonitor for øyeblikkelig verifisering av video- og lydkilder.


Streaming av innholdet ditt
De fleste innholdsnettverk (CDN) spesifiserer hvilke innstillinger som skal brukes for best resultat. Du kan enkelt finne disse på Google med et søkeord som “YouTube encoding settings.”
Med Pearl kan du til og med streame til flere destinasjoner samtidig. Bare sørg for å konfigurere hver stream separat, basert på de anbefalte kodingsinnstillingene for destinasjons-CDN.


Lagre opptakene dine
Selv for live-produksjoner er det god praksis å gjøre opptak.  Pearl har mer enn nok prosessorkraft til dette.
Når det gjelder lagring av opptakene dine, har du flere alternativer med Pearl:
• Intern SSD (Pearl-2) eller SD-kort (Pearl Mini)
• Tilkoblet USB-stasjon
• Lokal server eller nettverkstilkoblet lagringsenhet
• Automatisk opplasting til Panopto, Kaltura eller YuJa via direkte integrasjon


Opprette innholdet ditt
Ingen produsent på stedet? Ikke noe problem.
Epiphan Cloud gjør det enkelt å få tilgang til og betjene Pearl-systemer fra ethvert sted – ingen VPN eller nettverkstunneler kreves.

 

Resultater du kan stole på

Med ditt eget videostudio kan du skape et engasjerende videoinnhold av høy kvalitet. Du trenger ikke lete rundt for å leie en produksjonsplass. Du trenger ikke bruke tid på oppsett eller nedrigging. Med et allsidig og pålitelig Pearl-system i hjertet av studioet ditt, kan du regne med flotte resultater enten du produserer et webinar, en treningsvideo eller en produktlansering.

 

 

BOOK TID FOR DEMO

SE FLERE NYHETSSAKER