USB-C er bare en plugg!

Ofte refereres USB-C til som en standard med tilhørende spesifikasjoner og muligheter. Sannheten er at USB-C egentlig bare er pluggtypen, den lille ovale med 24 pinner. 

USB-C kan overføre Lyd, Bilde, Strøm & Data over en enkel kabel.

 

 

Her er de fire variantene:

  • USB 3.2 Gen 1    --SuperSpeed USB 5Gbps  --  5Gbps Single
  • USB 3.2 Gen 2x1     --  SuperSpeed+ USB 10Gbps  --  10Gbps Single
  • USB 3.2 Gen 2x2    --  SuperSpeed++ USB 20Gbps  --  20Gbps Dual
  • USB 4      --  USB 40Gbps 

 

Opplev en revolusjonerende dataoverføring med USB4!

Raskere enn noen gang før! Med USB4 får du dataoverføringshastigheter på opptil 40 Gbps. Med siste revisjon av Power Delivery standarden versjon 3.1 kan den også lade enheter med opptil 240W.

Med USB 4 kan du koble til både 4K og 8K skjerm, og har du Thunderbolt kan du koble til flere skjermen og enheter samtidig.

USB4 er bakover kompatible med tidligere USB-versjoner og bruker den samme USB-C-kontakten som du kjenner fra tidligere.

Økt båndbredde og økt effekt krever mer av kablingen. Se vårt utvalg av USB4-kabler og sikre deg full utnyttelse av USB4. Ved å velge riktig kabel kan du få ekstremt raske dataoverføringer og økt funksjonalitet!

 

USB4 er den nyeste versjonen av USB-standarden

Versjonen ble kunngjort av USB Implementers Forum (USB-IF) i 2019. Denne nye standarden lover å tilby enda høyere hastigheter, mer strøm og økt funksjonalitet sammenlignet med tidligere versjoner av USB.

 

  • 4 ganger raskere enn dagens USB 3.2 Gen.2
  • Optimalisert Host Controller som fordeler båndbredde mellom data og billedoverføring best mulig etter behov
  • Forbedret strømstyring som regulerer effekten slik at du ikke trekker mer strøm enn nødvendig.

 

USB4

Se alle usb4 kablene her

 

Det er viktig å merke seg at ikke alle USB-C-kabler er like. Noen kabler kan ikke støtte høyere hastigheter eller overføre så mye strøm som de mer avanserte kablene. Sjekk at både kilden, kabelen og mottakeren støtter ønskede funksjoner før du kjøper.

 

Hva betyr det å ha en full feature Type-C-port på din bærbare datamaskin, og hvordan du bruker den riktig

USB C full Feature -FF

En full feature (FF) Type-C-port på din bærbare datamaskin gir deg muligheten til å bruke en enkelt port til å overføre data, lyd, video og strøm samtidig. Her vil vi forklare hva det innebærer å ha en full feature Type-C-port og hvordan du kan bruke den på riktig måte.

 

Hvordan vite om din bærbare datamaskin har en full feature Type-C-port

  • Sjekk produsentens manual: Manualen til den bærbare datamaskinen din vil trolig si hva du kan bruke USB-C-portene til. Dette er en pålitelig kilde for informasjon.
  • Sjekk etter symboler: På en Windows-datamaskin kan du se etter et "lynsymbol" ved siden av USB-C-porten. Hvis du ser dette symbolet, støtter porten Thunderbolt 3-kabler og er dermed fullfunksjons. Hvis du ser et "D"-symbol eller et batterisymbol, er det sannsynligvis ikke en fullfunksjonsport.
  • Sjekk i systeminformasjonen: På en Mac-datamaskin kan du klikke på Apple-logoen øverst til venstre på skjermen, deretter velge "Om denne Mac". Der vil du få informasjon om hvilken type Mac du har og hvilke porter den har.