Lær med Leteng

Vi ønsker å heve den faglige kompetansen i bransjen. I tillegg til kurs og sertifisering har vi gratis webinar. Vi presenterer produktnyheter, nyttige tips og mini-kurs om ulike temaer innen A/V-verdenen.

 

Hver uke har vi direktesending på Facebook. Her har du mulighet til å sende inn spørsmål underveis og vi skal prøve å svare på direkten eller komme tilbake til deg med mer informasjon.

 

Dersom du går glipp av direktesendingen kan du se alle opptakene nedenfor.

 

Send oss gjerne forslag til tema. 

Lynkurs

Så enkelt terminerer du RJ45 med Simply45

Sporing av nettverksporter

Hvordan spore uidentifiserte eller umerkede nettverksporter?

Hvordan trekke kabler på skjulte steder?

Hvordan terminere fiber

Så enkelt terminerer du fiberkabler med EasyFiber

Helvar

Hvordan legge til en Helvar router til Kramer Control 

GPIO

Hvordan integrere en fysisk bryter med kramer control  

Bildebibliotek

Hvordan lage et nytt bildebibliotek i Kramer Control 

AV over IP

 

Få en oversikt over de ulike standardene

 

Webinar

Alt om PoE - Power over Ethernet

Vi gjennomgår standarder og kabling. og ser på ulike PoE komponenter. Hva er det neste innen PoE? 

Smarte løsninger til arbeidsbordet

Gjør arbeidsplassen din mer strukturert, ergonomisk og inspirerende.

Aida og Christen viser plasseffektive løsninger som frigjør arbeidsbordet for skjerm og kontorutstyr. De kommer også til å vise flere løsninger for enkel strømtilgang samtidig som man får unna kabelrot.

Tips og Triks om signaldistribusjon

Er du usikker på valg av videokabel? Få en enkel innføring i kabler og hjelpemidler. Vi ser på HDMI-kabler og utfordringer rundt signalføringen.

Hvordan sette opp et studio for webinar?

i ser på oppsett av studio for webinarer, produktvideoer, presentasjoner og kurs. Vi bruker vårt eget studio som eksempel. Se våre løsninger på lyd, lys, kamera, skjermer og bakvegg. I tillegg får du sett hvor enkelt vi gjør opptak eller streamer direkte med #Epiphan. Vi er stolte av oppsettet og gleder oss til å vise deg "behind the scenes"

Hva trenger du for å undervise digitalt?

Hvilket utstyr trenger du? Hva bør du fokusere på når du skal undervise digitalt? I dette webinaret ser de på typiske lydproblemer, kamera, lys, presentasjons- og samhandlingsløsninger og streamingløsninger. På hvilke platformer skal innholdet vises og lagres?

Avansert bruk av Kramer Control med eksempler.

Kramer Control er et skybasert kontrollsystem helt uavhengig av software. Med Kramer Control får du oversikt og mulighet til å gjøre endringer i forskjellige oppsett (prosjekter) fra hvor som helst i verden.

Kramer DSP-62-AEC.

Denne er en del av Kramer XSPerience serie av DSP-produkter. DSP-62-AEC er en avansert, profesjonell 6 x 2 Audio Matrix switch som inkluderer flerkanals DSP, AEC (Acoustic Echo Cancellation), HDMI De-Embedding og driverløst USB-lydgrensesnitt. Det omfattende og brukervennlige grafiske grensesnittet gjør det enkelt å konfigurere alle detaljer i lydsystemet.

Corona Tag

Leteng AS presenterer et nytt og veldig tidsaktuelt produkt – Sporingsbrikke (Sosial distanse) som smittevern på arbeidsplassen.

Videokonferanser med Vaddio AVbridge 2x1 og EasyIP

Vaddio AV bridge er en serie med enheter som gir profesjonell og enkel tilkobling av kamera og lyd til PC eller MAC for å bruke Teams, ZOOM o.l. Vaddio har også en løsning for kamera og lyd over nettverk og oppsett for flere PC-er. Vi skal vise hvordan disse kan løse mange oppgaver og gi praktiske eksempler til oppsett.

KVM

Hva er egentlig KVM? Hvordan kan det forenkle infrastrukturen og hva sparer du med KVM? Svarene på dette og enda mer får du i dette webinaret.

Smarte møteromsløsninger

Ole og Christen deler tips&triks og tar dere med på en liten reise i møterommet og viser dere de smarteste løsningene. Sjekk ut spennende og nyttige produkter fra Kramer: Trådløse møterom, Styringssystemer, Autoswitching og tilkobling direkte i møtebordet.

Streaming

Lær mer om Streaming! Hold av 30 minutter til et minikurs der vi viser deg mulighetene med Epiphan Pearl og oppsett mot streaming-plattformer som f.eks Facebook, YouTube og Vimeo. Med Pearl får du en proff videoproduksjon fra hvor som helst, helt enkelt!

Yamaha SC 700

Christen og Anders gjennomgår muligheter og oppsett på Yamaha CS700, en "alt i ett" videokonferanseløsning.

Undervisning del 1.

Nye tider krever andre metoder for undervisning. Elever og lærere må nødvendigvis ikke være på samme sted og vi ser på hvordan dette kan løses i praksis. I den første delen ser vi på konsepter for digital undervisning og i andre delen ser på de tekniske mulighetene.

Dette må du vite om USB!

Borgar tar et dykk i teknologien og de ulike formatene. Hva kan de levere av innhold, hva kan de brukes til og hvilke begrensninger har formatene?

Smarte installasjonsløsninger

Vi viser oppheng og rack fra Chief og Middle Atlantic. Smarte løsninger som er designet for installatøren.

Vi unboxer verktøy fra SuperRod

Bli med oss når vi "unboxer" verktøy fra SuperRod. Vi viser mulighetene med disse geniale verktøyene. Få jobben gjort mer effektivt!

SuperRod sparer deg for frustrasjon, tid og penger.

Proffe videkonferanse-løsninger

Vi viser deg profesjonelle løsninger for videokonferanse fra Vaddio. Vi tar for oss både små og store møterom.

 

Streaming

Anders går gjennom forskjellige oppsett for streaming, egenskaper for Epiphan Pearl 2 og Mini og ser litt på oppsett av Pearl.

Signalformater

Bli med på et lynkurs om digitale videosignaler. Vi tar for oss håndtering av EDID og HDCP-kryptering for optimalisering av signalveien.

Live streaming med Epiphan

Vi viser deg hvordan du setter opp Pearl Mini og Pearl 2 opp mot en live sending på Youtube eller Facebook. I tillegg får du noen tips som du skal tenke på når du skal gå Live.

Kramer Control

Anders og Christen ser på muligheter for styringssystemet Kramer Control. De viser eksempler på bruk og gir en introduksjon til oppsett.