Alt om A/V

Et omfattende dagskurs som berører alle felt innen kommersielle audio- og videoløsninger.

A/V er en bransjeforkortelse for «Audio og Video» og omfatter tekniske løsninger som bruker lyd- og bildeutstyr. Løsningene brukes i alle sammenhenger hvor man ønsker å kommunisere, presentere eller jobbe sammen (samhandling).

Kurset "Alt om A/V" gir en fantastisk plattform med grunnkunnskaper for alle som er i befatning med eller har ansvar for A/V.

 

Dato: Neste dato er enda ikke bestemt. Meld deg på for å bli varslet om neste kursdato

Kurs: Alt om A/V -Heldagskurs

Sted: Leteng - Enebakkveien 117b, 0680 Oslo 

Tid:  09:00 - 15:30

 

 

kr 5590,-

Inkluderer diplom og kursmateriell i PDF format. 

 

5 Gode grunner til å melde seg på Alt om AV

 1. Du er bedriftens tekniske ankerog er den som hele tiden blir kontaktet når ting ikke virker. Gode basiskunnskaper om AV vil gi deg en enklere hverdag med problemløsing og ikke minst verdien av å kunne vite hva du skal spørre om ved ekstern hjelp. Tid, penger og bedre hverdag.

 2. Du er prosjektledermed koordinering, oppfølging og innkjøp som hovedansvar. Du ser fordelen med basiskunnskap om de enkelte komponenter for å ta de riktige valg. Ikke minst ser du også mulighetene av å kunne forstå og kommunisere med teknikerne på deres bane.
 3. Du er konsulent / arkitekt og får betalt for å være kundens designer og rådgiver. Innen elektrofaget er det mange områder å være ekspert på. Dette kurset vil gi deg en god plattform for design og et felles språk for å kommunisere med de ulike leverandørene i A/V bransjen. Vårt råd er å starte her og så gå videre til en CTS sertifisering som steg to.
 4. Du er installatør eller teknikkersom ønsker å friske opp kompetansen og fylle på litt nytt. Vårt råd er å starte her og så gå videre til en CTS sertifisering som steg to.
 5. Du er selger og designer av løsningersom skal gjøre det engasjerende, enklere og mere effektivt for brukerne. Kurset gir deg basiskunnskap for kommunikasjon med partnere, troverdighet til kompetanse hos dine kunder og design av enkle AV løsninger. Vårt råd er å starte her og så gå videre til en CTS sertifisering som steg to.

 

Her representanter fra Kinly, Live Solutions, Forsvaret, Display Systems og Advision AS på "Alt om AV" i mai 2019

Kursagenda:

 • Analoge- og digitale videoformater
  Gjennomgang av hvordan de virker, fordeler/ulemper, plugger og kabler.
 • EDID og HDCP
  Disse to er faktorer som man må vite noe om da de i større grad enn noe annet er med på å skape utfordringer ved signaldistribusjon.
 • «De sorte boksene»
  Gjennomgang av det vanligste utstyret som brukes, i hvilke sammenhenger de kan brukes og hvordan de settes opp
 • USB
  USB er blitt en del av mange installasjoner, ikke minst i oppsett for videokonferanse. Vi ser på de forskjellige standardene og hvordan de fungerer.
 • Nettverk
  Kunnskap om datanettverk er viktig i mange installasjoner i dag. Styring, overvåking av enheter og ikke minst for overføring av lyd og bilde via nettverket er fremtiden! Vi gir deg basiskunnskap om nettverk med komponenter og teori for bruk i AV-installasjoner.
 • Kontrollsystemer
  Basiskunnskap om styring, overvåking, protokoller og muligheter.
 • LCD, LED og projektorløsninger
 • Lyd
  Lyd er i mange sammenhenger viktigere en bilde. Vi går gjennom teori, enheter og ser på de forskjellige komponentene som et stort eller lite lydsystem består av.
 • Planlegging og installasjon
  Hva er fornuftig størrelse på bildet, avstander, varme strøm etc. Det som er viktigst i forbindelse med planlegging og installering.
 • Tips og triks
  Tips i forbindelse med feilsøking

 

Bli CTS sertifisert

tips og triks

Kramer Academy

Nettverkskurs